Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana w stylu fit
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1311
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 226
Coppa to wędlina dojrzewająca z karczku - sucha, ale dość tłusta, bardzo boga...
Odsłon: 63
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 623
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1311
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 226
Coppa to wędlina dojrzewająca z karczku - sucha, ale dość tłusta, bardzo boga...
Odsłon: 63
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 623
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Cukinię pokrój w plastry, posól i odstaw, aż puści sok. Do pomidorów dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek posiekane zioła Lub suszone) , sól i pieprz. Szynkę pokrój w paski. Na dno naczynia do zapiekania wyłóż połowę szynki, na niej układaj na przemian plastry ziemniaków i cukinii (ziemniaków nie obieraj ze skórki!), na górę połóż resztę szynki. Polej wszystko pomidorami i wyłóż na wierzch kawałki mozzarelli. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.