Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam ziemniaki z obiadu i kurczak duszony, pieczony bądź smażony? Podpowiemy Wam, jak można w szybki sposób wykorzystać obiad „sprzed”…
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso oddzielamy od kości. Ziemniaki podgrzewamy z mlekiem, robimy puree. Boczniaki kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka. Na maśle smażymy cebulę, dodajemy grzyby i rozgnieciony czosnek. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Dodajemy posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Grzyby mieszamy z mięsem. Na dno naczynia żaroodpornego układamy farsz drobiowo-grzybowy, posypujemy startą mozzarellą. Na wierzch układamy puree ziemniaczane. Całość zapiekamy 40 min w 180°C, pod koniec włączamy termoobieg (na 10 min).