Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam ziemniaki z obiadu i kurczak duszony, pieczony bądź smażony? Podpowiemy Wam, jak można w szybki sposób wykorzystać obiad „sprzed”…
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2327
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2327
Składniki
Mięso oddzielamy od kości. Ziemniaki podgrzewamy z mlekiem, robimy puree. Boczniaki kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka. Na maśle smażymy cebulę, dodajemy grzyby i rozgnieciony czosnek. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Dodajemy posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Grzyby mieszamy z mięsem. Na dno naczynia żaroodpornego układamy farsz drobiowo-grzybowy, posypujemy startą mozzarellą. Na wierzch układamy puree ziemniaczane. Całość zapiekamy 40 min w 180°C, pod koniec włączamy termoobieg (na 10 min).