Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niskobudżetowy, szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny obiad :-)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 119
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 119
Składniki
Ziemniaki należy obrać, umyć pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, odcedzić i posypać pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na małym ogniu na szklisty kolor, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Przełożyć do miseczki. Boczek pokroić w kostkę i smażyć na patelni na złoty kolor. Odłozyć do miseczki. Kiszoną kapustę odcisnąć, pokroić, przesmażyć krótko na na tej samej patelni, na której smażony był boczek, dodać sól, pieprz, majeranek i paprykę, wymieszać i dusić ok. 5min. na małym ogniu. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do naczynia wlać jogurt, wbić jajka, dodać pieprz oraz sól i zmiksować albo roztrzepać widelcem. Do naczynia żaroodpornego wykładać warstwami: ziemniaki-kapusta-cebula z czosnkiem-boczek-ser żółty-ziemniaki-kapusta-boczek-cebula z czosnkiem-ser żółty-ziemniaki.
Zalać jajeczna masą, przykryć pokrywką i piec ok. 30-35 min. w temp. 200 st. C.
Smacznego :-)