Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystuje kurczaka z rosołu
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 530
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10738
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13476
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2733
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 530
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10738
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13476
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2733
Składniki
Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie tak, aby były odrobinę miękkie.Mięso z rosołu obieramy z kości.
Cebule kroimy w piórka.Pieczarki kroimy w plasterki.Podsmażamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju i układamy w nim pokrojone w plastry ziemniaki.Następnie cebula z pieczarkami.Na to podrobiony kurczak.Starty ser żółty.Rozprowadzamy 2 łyżki majonezu wymieszanego z przyprawami.I powtarzamy wszystko jeszcze raz.
Na wierzch ścieramy jeszcze ser.Można posypać papryką,cebulką. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35–40 minut.