Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystuje kurczaka z rosołu
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40701
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1089
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3437
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40701
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1089
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3437
Składniki
Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie tak, aby były odrobinę miękkie.Mięso z rosołu obieramy z kości.
Cebule kroimy w piórka.Pieczarki kroimy w plasterki.Podsmażamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju i układamy w nim pokrojone w plastry ziemniaki.Następnie cebula z pieczarkami.Na to podrobiony kurczak.Starty ser żółty.Rozprowadzamy 2 łyżki majonezu wymieszanego z przyprawami.I powtarzamy wszystko jeszcze raz.
Na wierzch ścieramy jeszcze ser.Można posypać papryką,cebulką. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35–40 minut.