Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystuje kurczaka z rosołu
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1006
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1119
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2847
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1006
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1119
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2847
Składniki
Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie tak, aby były odrobinę miękkie.Mięso z rosołu obieramy z kości.
Cebule kroimy w piórka.Pieczarki kroimy w plasterki.Podsmażamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju i układamy w nim pokrojone w plastry ziemniaki.Następnie cebula z pieczarkami.Na to podrobiony kurczak.Starty ser żółty.Rozprowadzamy 2 łyżki majonezu wymieszanego z przyprawami.I powtarzamy wszystko jeszcze raz.
Na wierzch ścieramy jeszcze ser.Można posypać papryką,cebulką. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35–40 minut.