Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja obiadowa. Usmażyłam talarki z ziemniaków, przełożyłam usmażonym mięsem mielonym, a wierzch posypałam serem żółtym. Zapiekłamt i wyszło pysznie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1235
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13357
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1235
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13357
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w plastry. Usmażyć w głębokim oleju. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać mięso mielone. Podsmażyć. Przyprawić według uznania. Wlać przecier pomidorowy. Smażyć, około 10 minut.
Jeśli jest potrzeba, to jeszcze doprawić. W naczyniu żaroodpornym, ułożyć warstwę ziemniaków i posolić. Następnie, ułożyć warstwę mięsa. Ponownie warstwę ziemniaków i znów warstwę mięsa.
Wierzch posypać utartym serem żółtym.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut.