Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja obiadowa. Usmażyłam talarki z ziemniaków, przełożyłam usmażonym mięsem mielonym, a wierzch posypałam serem żółtym. Zapiekłamt i wyszło pysznie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13125
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2495
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3642
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4560
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13125
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2495
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3642
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4560
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w plastry. Usmażyć w głębokim oleju. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać mięso mielone. Podsmażyć. Przyprawić według uznania. Wlać przecier pomidorowy. Smażyć, około 10 minut.
Jeśli jest potrzeba, to jeszcze doprawić. W naczyniu żaroodpornym, ułożyć warstwę ziemniaków i posolić. Następnie, ułożyć warstwę mięsa. Ponownie warstwę ziemniaków i znów warstwę mięsa.
Wierzch posypać utartym serem żółtym.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut.