Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja obiadowa. Usmażyłam talarki z ziemniaków, przełożyłam usmażonym mięsem mielonym, a wierzch posypałam serem żółtym. Zapiekłamt i wyszło pysznie.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36340
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1151
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8526
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36340
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1151
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8526
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w plastry. Usmażyć w głębokim oleju. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać mięso mielone. Podsmażyć. Przyprawić według uznania. Wlać przecier pomidorowy. Smażyć, około 10 minut.
Jeśli jest potrzeba, to jeszcze doprawić. W naczyniu żaroodpornym, ułożyć warstwę ziemniaków i posolić. Następnie, ułożyć warstwę mięsa. Ponownie warstwę ziemniaków i znów warstwę mięsa.
Wierzch posypać utartym serem żółtym.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut.