Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad, który "robi się sam". Bardzo aromatyczny, dzięki wędzonemu serowi.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1285
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12144
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1285
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12144
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Składniki
Z podanych składników można przygotować jedno naczynie żaroodporne (porcja dla 2-3 osób). Ziemniaki, cukinię i paprykę myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do nich pokrojone brokuły i kukurydzę z puszki. Wszystko razem mieszamy z przyprawami. Warzywa wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem z jajka, jogurtu i startego wędzonego sera. Zapiekamy w 180 storniach - 40 minut pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia na termoobiegu.