Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad, który "robi się sam". Bardzo aromatyczny, dzięki wędzonemu serowi.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1073
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7897
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1073
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7897
Składniki
Z podanych składników można przygotować jedno naczynie żaroodporne (porcja dla 2-3 osób). Ziemniaki, cukinię i paprykę myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do nich pokrojone brokuły i kukurydzę z puszki. Wszystko razem mieszamy z przyprawami. Warzywa wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem z jajka, jogurtu i startego wędzonego sera. Zapiekamy w 180 storniach - 40 minut pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia na termoobiegu.