Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka wyszła pyszna,można zajadać z dodatkiem śmietany lub z sosem koperkowym.Polecam:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18963
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18963
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19598
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić,dodać pokrojoną wędlinę i podsmażyć. Osobno zetrzeć na grubych oczkach tarki cukinię razem z łupiną,nasolić i zostawić na pół godz.by puściła soki. Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do ugniecionych ziemniaków,dodać ser,przestudzoną wędlinę,jajka ,mąkę oraz przyprawy.Wszystko dokładnie wyrobić ręką. Wąską blaszkę posmarować masłem i posypać tartą bułką. Nałożyć masę i lekko ugnieść. Piec w 200st do złotego koloru wierzchu.
Smacznego życzę!