Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka wyszła pyszna,można zajadać z dodatkiem śmietany lub z sosem koperkowym.Polecam:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 17
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić,dodać pokrojoną wędlinę i podsmażyć. Osobno zetrzeć na grubych oczkach tarki cukinię razem z łupiną,nasolić i zostawić na pół godz.by puściła soki. Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do ugniecionych ziemniaków,dodać ser,przestudzoną wędlinę,jajka ,mąkę oraz przyprawy.Wszystko dokładnie wyrobić ręką. Wąską blaszkę posmarować masłem i posypać tartą bułką. Nałożyć masę i lekko ugnieść. Piec w 200st do złotego koloru wierzchu.
Smacznego życzę!