Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapiekanki z kurczakiem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa lub inną przyprawą do kurczaka i krótko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Paprykę i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Miękkie masło wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Bagietki przekroić wzdłuż na połówki i rozsmarować na nich przygotowane masło. Bagietki posypać 1/3 przygotowanego sera, papryką, kukurydzą, cebulą i kurczakiem. Na koniec bagietki posypać pozostałym serem. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni góra dół bez termoobiegu. Pieczemy ok 6-8 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe polać ketchupem lub sosem czosnkowym i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!