Do góry

Dania główne Przepis na:

zapiekanki z pieczarkami

zapiekanki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3073

Dodano:

Odsłon: 4084

buleczki z pieczarkami i serem zoltym prosto z piekarnika, bardzo smaczne, dodatkowo kubek zupy, moze byc zurek, barszczyk czerwony. Ja tym razem przygotowalam zupe ze szparagow.

Składniki

  • buleczki, dla kazdego 3 polowki bedzie w sam raz
  • pieczarki, ok 0,75 kg
  • cebula 3 sztuki
  • ser zolty, po plasterku na kazda zapiekanke
  • troche oleju, kucharek, ketchap
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. pieczarki obieramy ze skorki, myjemy, trzemy na grubych oczkach i smazymy razem z drobno pokrojona cebulka, jako przyprawy uzywam Kucharka. Smazymy na oleju.

  2. buleczki przekrawamy na pol, na wierz kladziemy przygotowany farsz, plasterek sera zoltego i zapiekamy w piekarniku ok. 10 min. Blaszke nalezy troche posmarowac olejem. Potem na wierz dobry ketchap i zajadamy sie do woli, popijajac zupke z kubka. Smacznego.
    Musze tylko dodac, ze moje dzieci uwielbialy to danie, a my zreszta tez :-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń