Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chodzi o szybkie kolacje na ciepło, zapiekanki są jednym z lepszych wyborów. Pamiętajcie jednak, że nie ma co bawić się w półśrodki - jeżeli macie ochotę na naprawdę smaczne danie, koniecznie przetestujcie przepis na zapiekanki z pieczarkami Tomasza Strzelczyka. Ten przepis zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie uwodzi smakiem. Zróbcie, a na pewno nie pożałujecie.
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4443
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21664
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4443
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21664
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlej pomidory z puszki i zacznij je podgrzewać, aby odparował z nich nadmiar płynu, a całość zgęstniała.
Gdy pomidory się podgrzewają, posiekają całą papryczkę chili i dodaj do pomidorów razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, cukrem, octem balsamicznym oraz solą. Całość gotuj około 15 minut. Odstaw na bok do przestygnięcia.
Na patelni rozpuść masło. Cebulę pokrój w piórka, a następnie podsmaż ją na maśle, aby zmiękła i lekko się zeszkliła.
Pieczarki pokrój w grube plasterki. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Podsmażaj aż zmiękną.
Bagietki przekrój wzdłuż. Na każdej z nich rozsmaruj sos pomidorowy, a na nim ułóż sporą porcję pieczarek. Całość posyp startym serem. Zapiekanki z pieczarkami Strzelczyka piecz przez około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Podawaj natychmiast, polane keczupem lub innym, ulubionym sosem. Źrodło: YouTube/@OddaszFartucha