Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak czasu na zrobienie posiłku to coś dla Was, szybka zapiekanka z delikatnym mięsem z kurczaka i warzywami.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425273
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425273
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. 3. Następnie dodajemy fasolkę szparagową oraz paprykę pokrojoną w paseczki.
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
5. Na makaron wykładamy mięso z warzywami. 6. Śmietanę mieszamy z jakiem oraz pieprzem i solą, polewamy zapiekankę.
7. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem. 8. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
9. Po upieczeniu dekorujemy pomidorkami. 10. Smacznego.