Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany fenkuł wegetariański

Zapiekany fenkuł wegetariański

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6457

Dodano:

Odsłon: 849

Polecam smacznie i zdrowo :)

Składniki

  • 1 fenkuł
  • 3 woreczki ryżu długoziarnistego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 15 dkg. sera żółtego łatwotopliwego
  • Oliwka 1/3 szklanki
  • sos ;
  • 200 ml. śmietany 18 %
  • 3 całe jaja, 2 łyżki mąki
  • 100 ml. wody
  • bazylia, tymianek, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy po 1/2 łyżeczki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Koper szatkujemy. Ryż we woreczkach gotujemy al dente.

    Na dno naczynia wlewamy kilka łyżek oliwki, dajemy połowę ryżu, kukurydzę, poszatkowany koper, resztę ryżu,starty ser żółty i pozostałą oliwkę.

    Składniki na sos mieszamy ze sobą i powstałą masę wylewamy na zapiekankę, czyli na ser. Pieczemy 30 min w 180 *

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń