Dania główne Przepis na:
Zapiekany fenkuł wegetariański

Składniki
- 1 fenkuł
- 3 woreczki ryżu długoziarnistego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 15 dkg. sera żółtego łatwotopliwego
- Oliwka 1/3 szklanki
- sos ;
- 200 ml. śmietany 18 %
- 3 całe jaja, 2 łyżki mąki
- 100 ml. wody
- bazylia, tymianek, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy po 1/2 łyżeczki
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Koper szatkujemy. Ryż we woreczkach gotujemy al dente.
Na dno naczynia wlewamy kilka łyżek oliwki, dajemy połowę ryżu, kukurydzę, poszatkowany koper, resztę ryżu,starty ser żółty i pozostałą oliwkę.
Składniki na sos mieszamy ze sobą i powstałą masę wylewamy na zapiekankę, czyli na ser. Pieczemy 30 min w 180 *
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 04 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Kocham ten smak <30 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 02 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Co z fenkułem to moje ulubione...pychaaa...:)0 Kto głosował? | Odpowiedz