Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was coś specjalnego – pyszny przepis na zapiekany filet z kurczaka z pesto i mozzarellą. To danie jest idealne na wyjątkowy obiad lub kolację, pełne aromatów i smaku. W kilku prostych krokach pokażę Wam, jak przygotować to wyjątkowe danie, które zachwyci Wasze kubki smakowe. Ten zapiekany filet z kurczaka z pesto i mozzarellą to doskonała propozycja na wyjątkowy obiad, który z pewnością zachwyci Waszych bliskich.
deska do krojenia, miska, nóż, naczynie żaroodporne
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 436
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1892
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 436
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1892
Składniki
Pomidora kroimy w plastry. Odsączoną z zalewy mozzarellę również kroimy w plastry. Piersi z kurczaka rozkrawamy na pół ale nie do końca
Filety otwieramy i posypujemy solą oraz czarnym pieprzem. Następnie na jedną połowę mięsa nakładamy po 3 łyżeczki pesto i dokładnie rozprowadzamy. Na filetach układamy plastry mozzarelli, a na nich plastry pomidora, całość ponownie oprószamy solą i czarnym pieprzem. Na wierzchu układamy liście szpinaku. Zamykamy filety tak, aby nadzienie pozostało w środku i spinamy je wykałaczkami. Wierzch kurczaka posypujemy odrobiną soli, czarnym pieprzem oraz szczyptą papryki. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego smarujemy olejem, aby nabrały złocistego koloru podczas pieczenia.
Kurczaka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut, z funkcją grzania góra-dół.