Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszom zapiekanek polecam sycącą zapiekankę Kurczak z Frytkami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5107
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5107
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
► Frytki przygotowujemy w/g przepisu podanego na opakowaniu. ► Mięso kroimy w nieduże kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i na rozgrzanej oliwie podsmażamy do zarumienienia. ► Gotowymi frytkami wykładamy dno żaroodpornego naczynia i posypujemy potartym serem. Mieszamy śmietanę z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku, wyciśniętym czosnkiem i powstałym sosem polewamy frytki i ser. ► Na sam koniec układamy kawałki podsmażonego kurczaka i posypujemy jeszcze raz potartym serem. ► W rozgrzanym piekarniku piec około 10 minut w temperaturze 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.