Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszom zapiekanek polecam sycącą zapiekankę Kurczak z Frytkami.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2440
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18174
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2440
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18174
Składniki
► Frytki przygotowujemy w/g przepisu podanego na opakowaniu. ► Mięso kroimy w nieduże kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i na rozgrzanej oliwie podsmażamy do zarumienienia. ► Gotowymi frytkami wykładamy dno żaroodpornego naczynia i posypujemy potartym serem. Mieszamy śmietanę z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku, wyciśniętym czosnkiem i powstałym sosem polewamy frytki i ser. ► Na sam koniec układamy kawałki podsmażonego kurczaka i posypujemy jeszcze raz potartym serem. ► W rozgrzanym piekarniku piec około 10 minut w temperaturze 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.