Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszom zapiekanek polecam sycącą zapiekankę Kurczak z Frytkami.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 153
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1496
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4429
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 153
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1496
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4429
Składniki
► Frytki przygotowujemy w/g przepisu podanego na opakowaniu. ► Mięso kroimy w nieduże kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i na rozgrzanej oliwie podsmażamy do zarumienienia. ► Gotowymi frytkami wykładamy dno żaroodpornego naczynia i posypujemy potartym serem. Mieszamy śmietanę z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku, wyciśniętym czosnkiem i powstałym sosem polewamy frytki i ser. ► Na sam koniec układamy kawałki podsmażonego kurczaka i posypujemy jeszcze raz potartym serem. ► W rozgrzanym piekarniku piec około 10 minut w temperaturze 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.