Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne. Idealne do przyrządzenia na kolację z przyjaciółmi dla większej ilości osób. Najlepiej smakuje podawane z białym winem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103686
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103686
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w plasterki, papryki w paski, brokuły podzielić na różyczki. Brokuły sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie aby zachowały kolor. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Na rozgrzanych 3 łyżkach masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i brokuły, doprawic sola i pieprzem. Oddzielnie na oleju przesmażyć cukinie. Wymieszać makaron z warzywami, cukinie pozostawić. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostawionym masłem. Ułożyć makaron z warzywami i żółty ser przetykany plastrami cukinii, zapiekać w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 20 min. Podawać udekorowane listkami natki pietruszki.