Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne. Idealne do przyrządzenia na kolację z przyjaciółmi dla większej ilości osób. Najlepiej smakuje podawane z białym winem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7667
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 242
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 551
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7667
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 242
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 551
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w plasterki, papryki w paski, brokuły podzielić na różyczki. Brokuły sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie aby zachowały kolor. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Na rozgrzanych 3 łyżkach masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i brokuły, doprawic sola i pieprzem. Oddzielnie na oleju przesmażyć cukinie. Wymieszać makaron z warzywami, cukinie pozostawić. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostawionym masłem. Ułożyć makaron z warzywami i żółty ser przetykany plastrami cukinii, zapiekać w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 20 min. Podawać udekorowane listkami natki pietruszki.