Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla lasagne i dobra opcja na piątkowy obiad :)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 68
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 678
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10941
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2346
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 68
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 678
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10941
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2346
Składniki
Ryż gotujemy osolonej wodzie przez 20 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu odcedzamy ryż. 4 łyżki masła rozpuszczamy na patelni i zostawiamy do ostygnięcia. Gruszki ścieramy na tarce do miski, dodajemy, bułkę tartą, cukier trzcinowy i waniliowy. Następnie dobrze mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy na przemian ryż (1 torebka), warstwę gruszek, mus brzoskwiniowy i znowu ryż (1 warstwa). Na samym końcu polewamy zapiekankę roztopionym masłem i posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy zapiekankę do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 40 minut. Przed podaniem polewamy ją musem brzoskwiniowym.
Przygotowujemy mus brzoskwiniowy Składniki: 340 g brzoskwiń z puszki, 2 łyżki cukru trzcinowego, skórka z cytrycny, sok z limonki Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 10 min, ilość porcji: ok. 8 Najpierw odcedzamy brzoskwinie. Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).