Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z kiełbasą, suszonymi grzybami i warzywami zapiekany z mozzarellą.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 158
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 79
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 43
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7824
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 158
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 79
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 43
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7824
Składniki
Do zrobienia tego dania polecam patelnię lub garnek z możliwością używania w piekarniku (mi udało się wygrać w konkursie Smakera :D). Jeśli takiej nie macie, potrzebne będzie jeszcze naczynie żaroodporne. Grzyby suszone zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Po tym czasie kroimy je w drobną kostkę. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem wody po ugotowaniu grzybów - wystarczy pół szklanki, aby ryż nie był zbyt gorzki. Kiełbasę i cebulę kroimy i smażymy na oleju, aż do zarumienienia. Dodajemy marchew i pietruszkę starte na tarce, pokrojone grzyby, fasolkę i groszek oraz przecier. Doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Na końcu dodajemy ryż. Jeśli nie macie patelni, którą można włożyć do piekarnika, musicie teraz przełożyć masę do naczynia żaroodpornego. Na ryż wykładamy pokrojoną mozzarellę.
Zapiekamy w piekarniku na 180 stopniach bez przykrycia przez 20 minut.