Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z kiełbasą, suszonymi grzybami i warzywami zapiekany z mozzarellą.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 266
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 71
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 561
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 266
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 71
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 561
Składniki
Do zrobienia tego dania polecam patelnię lub garnek z możliwością używania w piekarniku (mi udało się wygrać w konkursie Smakera :D). Jeśli takiej nie macie, potrzebne będzie jeszcze naczynie żaroodporne. Grzyby suszone zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Po tym czasie kroimy je w drobną kostkę. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem wody po ugotowaniu grzybów - wystarczy pół szklanki, aby ryż nie był zbyt gorzki. Kiełbasę i cebulę kroimy i smażymy na oleju, aż do zarumienienia. Dodajemy marchew i pietruszkę starte na tarce, pokrojone grzyby, fasolkę i groszek oraz przecier. Doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Na końcu dodajemy ryż. Jeśli nie macie patelni, którą można włożyć do piekarnika, musicie teraz przełożyć masę do naczynia żaroodpornego. Na ryż wykładamy pokrojoną mozzarellę.
Zapiekamy w piekarniku na 180 stopniach bez przykrycia przez 20 minut.