Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczny misz- masz :)
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 640
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 274
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27203
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 640
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 274
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27203
Składniki
Piers z kurczaka pokroic na kawalki, natrzec przyprawami, pokropic sosem sojowym i odstawic do lodowki na ok 1 h. Po tym czasie naczynie zaroodporne posmarowac cienko olejem, wylozyc kawalki miesa i wstawic do piekarnika na ok 10- 15 minut (temperatura 160 stopni). Na tarce o grubych oczkach zetrzec marchew, selera i pietruszke. Dodac do tego posiekana cebule, pokrojonego w polplasterki pora, 6 lyzek suchego ryzu i mrozone warzywa. Wszystko dokladnie wymieszac. Wyjac mieso z piekarnika, rownomiernie rozlozyc wokol kawalkow miesa mieszanke ryzowo- warzywna, wymieszac. Zalac woda w takiej ilosci, by delikatnie przykryla calosc.
Calosc wstawic do piekarnika, podwyzszyc temperature do 180 stopni i piec, mieszajac co 10-15 minut (delikatnie, by woda rownomiernie parowala). Kiedy potrawa zgestnieje, a ryz i warzywa zmiekna, wyjac danie z piekarnika. Podawac z dowolna surowka.