Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaleta tego dania jest to ze zawijaka mozna nadziac praktycznie wszystkim swietny na cieplo lub zimno. Polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mieso mielone solimy piepszymy i dodajemy 2 jajka,parmezan,pietruszke zielona,bulke tarta i oliwe z oliwek.Wszystko dokladnie mieszamy
Nastepnie miesa wykladamy na blat pokryty folia spozywcza i rozwalkowujemy mniej wiecej na kwadrat(uwaga na grubosc nie moze byc za cienkie bedzie sie rozwalac)
Mozemy juz nadziewac kladziemy na srodek zawijaka(tak aby mozna bylo dobrze zamknac brzegi) plastry szynki,na szynke ser,i 2 cale ugotowane na twardo jaja.
Po calkowitym nadzianiu zwijamy w rolade uwazajac na brzegi zawijak ma byc scisle zwiazany.Zawijamy sznurkiem.
do garnka wlewamy sos pomidorowy dodajemy zabek czosnku bazylie i naszego zawijaka.Trzymamy na malym ogniu ok 30 minut po uplynieciu czsu odwracamy zawijaka na druga strone i znowu trzymamy na malym ogniu 30 minut.Zawijak wyciagamy z sosu i pozostawiamy do wystygniecia kroimy na dosc grube plastry podajemy z sosem ziemniakami lub swiezym pieczywem
smacznego!!