Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaleta tego dania jest to ze zawijaka mozna nadziac praktycznie wszystkim swietny na cieplo lub zimno. Polecam!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424923
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336960
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424923
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336960
Składniki
Mieso mielone solimy piepszymy i dodajemy 2 jajka,parmezan,pietruszke zielona,bulke tarta i oliwe z oliwek.Wszystko dokladnie mieszamy
Nastepnie miesa wykladamy na blat pokryty folia spozywcza i rozwalkowujemy mniej wiecej na kwadrat(uwaga na grubosc nie moze byc za cienkie bedzie sie rozwalac)
Mozemy juz nadziewac kladziemy na srodek zawijaka(tak aby mozna bylo dobrze zamknac brzegi) plastry szynki,na szynke ser,i 2 cale ugotowane na twardo jaja.
Po calkowitym nadzianiu zwijamy w rolade uwazajac na brzegi zawijak ma byc scisle zwiazany.Zawijamy sznurkiem.
do garnka wlewamy sos pomidorowy dodajemy zabek czosnku bazylie i naszego zawijaka.Trzymamy na malym ogniu ok 30 minut po uplynieciu czsu odwracamy zawijaka na druga strone i znowu trzymamy na malym ogniu 30 minut.Zawijak wyciagamy z sosu i pozostawiamy do wystygniecia kroimy na dosc grube plastry podajemy z sosem ziemniakami lub swiezym pieczywem
smacznego!!