Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham kruche ciasta, a ten przepis to wyraz mojej miłości.
Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na środku, ale nie do końca. Następnie kroimy i rozładamy na boki, tak żeby powstała płaska powierzchnia. Nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek drobno siekamy i rozkładamy na całej powierzchni mięsa. Całość zawijamy w roladkę i wiążemy nitka żeby się nie rozsypało. Na wierzchu posypujemy mielonym zielem angielskim.
Margarynę drobno siekamy dodajemy jajko, mąkę i sól. Ugniatamy w rękach aż wszystkie składniki się połączą. Kruche ciasto rozwałkowujemy na duży płat. Na środku umieszczamy mięso i zawijamy w cieście.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu zrumienienia ciasta.
Pierś z indyka możesz także zastąpić piersią z kurczaka.
Odsłon: 11984
Danie bardzo proste w przygotowani, ale jakże smaczne!
Odsłon: 513
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8589
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8589
Składniki
Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na środku, ale nie do końca. Następnie kroimy i rozładamy na boki, tak żeby powstała płaska powierzchnia. Nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek drobno siekamy i rozkładamy na całej powierzchni mięsa. Całość zawijamy w roladkę i wiążemy nitka żeby się nie rozsypało. Na wierzchu posypujemy mielonym zielem angielskim.
Margarynę drobno siekamy dodajemy jajko, mąkę i sól. Ugniatamy w rękach aż wszystkie składniki się połączą. Kruche ciasto rozwałkowujemy na duży płat. Na środku umieszczamy mięso i zawijamy w cieście.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu zrumienienia ciasta.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młoda kapusta z kiełbasą i koncentratem pomidorowym
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Młoda kapusta z kiełbasą i koncentratem pomidorowym
Witam serdecznie i zapraszam na pyszne danie z młodej kapusty z dodatkiem kie...
Odsłon: 3
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 42