Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham kruche ciasta, a ten przepis to wyraz mojej miłości.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na środku, ale nie do końca. Następnie kroimy i rozładamy na boki, tak żeby powstała płaska powierzchnia. Nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek drobno siekamy i rozkładamy na całej powierzchni mięsa. Całość zawijamy w roladkę i wiążemy nitka żeby się nie rozsypało. Na wierzchu posypujemy mielonym zielem angielskim.
Margarynę drobno siekamy dodajemy jajko, mąkę i sól. Ugniatamy w rękach aż wszystkie składniki się połączą. Kruche ciasto rozwałkowujemy na duży płat. Na środku umieszczamy mięso i zawijamy w cieście.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu zrumienienia ciasta.