Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 552
Dodano: 15.03.2010
Odsłon: 8976
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na środku, ale nie do końca. Następnie kroimy i rozładamy na boki, tak żeby powstała płaska powierzchnia. Nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek drobno siekamy i rozkładamy na całej powierzchni mięsa. Całość zawijamy w roladkę i wiążemy nitka żeby się nie rozsypało. Na wierzchu posypujemy mielonym zielem angielskim.
Margarynę drobno siekamy dodajemy jajko, mąkę i sól. Ugniatamy w rękach aż wszystkie składniki się połączą. Kruche ciasto rozwałkowujemy na duży płat. Na środku umieszczamy mięso i zawijamy w cieście.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu zrumienienia ciasta.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Olisia 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
WoW ale smakowite danie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanix1984 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Zamiast nitki można wykorzystać wykałaczki, ale oczywiście w obu przypadkach trzeba pamiętać żeby nie zjeść czegoś ekstra :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

milusia1604 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis.Tylko co z tą nitką?0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 15 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł na świąteczny obiad ;) Do ulubionych :)1 Kto głosował? | Odpowiedz