Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijańce ze szpinakiem

Zawijańce ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1923

Dodano:

Odsłon: 7871

Pyszna zakąska idealna na imprezę, bądź po porostu do zagryzania prze tv.. Łatwa i szybka w przygotowaniu

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • szpinak mrożony, 1 opakowanie
  • cebula, 2 sztuki
  • ser feta
  • ser żółty
  • sól, pieprz
  • czosnek, 2-3 ząbki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zawijańce ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, bądź oleju. Jak się zeszkli dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Chwilę przesmażyć. Dodać szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania) Kiedy szpinak całkiem odparuje dodajemy fetę pokrojoną w kostkę oraz starty żółty ser. Chwilkę przesmażyć i doprawić solą i pieprzem. Ilość przypraw i serów według uznania. Na ciasto wykładamy farsz i zawijamy w roladę. Kroimy na ok 2 cm plastry, wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika, nagrzanego do ok 180 stopni. Pieczemy ok 30 min, do czasu zrumienienia ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń