Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to się mówi przez żołądek aż do serca. No i właśnie te roladki są tym czymś co powoduje uśmiech na ustach i w sercu. Nie potrzeba czekoladek, świec czy wina. Propozycja na kolację dla ukochanej osoby albo tak Po prostu.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21512
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9552
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 728
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21512
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9552
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 728
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, drobno kroimy. Do garnka wrzucamy 1/4 kostki masła, czekamy aż się rozpuści następnie wrzucamy pieczarki. Dusimy na małym ogniu aż zmniejszą swoją objętość i odparuja wodę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. W między czasie piersi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na filety wzdłuż. W zależności od piersi z jednej będzie 2 - 3 filety. Rozbijamy tłuczkiem dość cienko. Najlepiej użyć do tego folii spożywczej, wtedy nie podziurawimy delikatnego mięsa. Szczypiorek drobno siekamy i odstawiamy na bok. Tak przygotowane filety najpierw smarujemy musztardą, następnie kładziemy łyżkę pieczarek na to odrobinę masła, pół plasterka sera i na koniec niewielką ilość szczypiorku. Zwijamy filet zabijając brzegi tak aby farsz nie wypadł. Obtaczamy w jajku później w bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano. Najlepiej smakują gorące gdy po przekrojeniu ze środka wypływa masełko. Podajemy z ulubinymi dodatkami. Życzę SMACZNEGO