Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 292
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104582
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 292
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104582
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9093
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i na każdym kawałku układam obraną, pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w słupki ogórki.
2. Mięso zwijam w roladki i zawijam w szynkę. Układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
3. W tym czasie, co piekę mięso robię sos warzywny. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki i umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę włoską i podlewam jedną szklanką wody. Gotuję około piętnastu minut. 4. Na koniec wlewam sos sojowy, ocet, miód, ketchup i wsypuję sól, pieprz oraz chili. 5. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z upieczonymi roladkami.
6. Gotowe. 7. Smacznego.