Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i na każdym kawałku układam obraną, pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w słupki ogórki.
2. Mięso zwijam w roladki i zawijam w szynkę. Układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
3. W tym czasie, co piekę mięso robię sos warzywny. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki i umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę włoską i podlewam jedną szklanką wody. Gotuję około piętnastu minut.
4. Na koniec wlewam sos sojowy, ocet, miód, ketchup i wsypuję sól, pieprz oraz chili.
5. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z upieczonymi roladkami.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Przepis dnia
O wiele, wiele prostszy i szybszy sposób na gołabki. Smak pozostaje „gołąbkow...
Odsłon: 24294
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 284
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 273
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 129
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 284
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 273
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 129
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i na każdym kawałku układam obraną, pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w słupki ogórki.
2. Mięso zwijam w roladki i zawijam w szynkę. Układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
3. W tym czasie, co piekę mięso robię sos warzywny. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki i umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę włoską i podlewam jedną szklanką wody. Gotuję około piętnastu minut. 4. Na koniec wlewam sos sojowy, ocet, miód, ketchup i wsypuję sól, pieprz oraz chili. 5. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z upieczonymi roladkami.
6. Gotowe. 7. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 45
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 129