Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na świąteczny obiad
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 259
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3387
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 346
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29301
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 259
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3387
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 346
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29301
Składniki
Schab rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Każdy plaster posmarować 1 łyżeczką chrzanu.
Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach posypać po chrzanie.
Ser feta pokroić w słupki ułożyć po środku plastra. Ser pleśniowy pokroić w paski , ułożyć po obu stronach fety. Żurawinę opłukać położyć na serach.
Każdy plaster zwinąć , spiąć wykałaczką , doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.
Zawijane włożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut.