Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały jako danie do obiadu na gorąco lub na zimno na kanapki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5690
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5690
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1572
Składniki
Mięso doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.Cebulę obrać pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę smażyć chwilę ,dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem smażyć 5 min.Przestudzić.
Ser ,cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pomidory pokroić w kostkę.Pieczarki pokroić na drobno.
Mięso ,pieczarki ,cukinię ,ser ,pomidory umieścić w naczyniu dodać zioła prowansalskie doprawić solą i pieprzem,wbić jajko dokładnie wymieszać.
Rozłożyć ciasto francuskie a na nim bardzo równomiernie przygotowany farsz.Zwinąć w rulon.Jajko roztrzepać ,posmarować po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni wstawić zawijaniec ,piec 40 min.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub z pieczywem.