Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso ,które zaskoczy nie jedną osobę.Coś dla odmiany.
Piersi z kurczaka rozbić cienko i ułożyć w jeden duży prostokątny płat. Bułkę namoczyć w wodzie ,odsączyć,dodać do mięsa mielonego,jajao także dodać i drobo pokrojoną cebulę,doprawić do smaku całą solą(1 łyżeczka),pieprzem i czerwoną papryką.Wyrobić na jednolitą masę.
Na piersi z kurczaka nałożyć wrastwę masy mielonej a nie niej z jednego konca położyć czerwoną paprykę pokrojoną w długie paski.Zawinąć całość w roladę. Obsypać obficie koperkiem.
Następnie całego zwijańca przekłądamy na spory kawałek foli aluminiowej i zawijamy całość w nim bardzo szczelnie.Gotowego zawijańca zostawiamy w lodóce na kilka godziń (2-3 wystarczą) i póżnije pieczemy w tej foli ok 1 godziny w temp. 220 st.
Po upieczeniu delikatnie ściągamy folię i kroimy w polastry.Smacznego!
To potrawa dla smakoszy ciasta drożdżowego z mięsnym dodatkiem i białym serem...
Odsłon: 1249
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1197
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 340
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 105
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1197
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 340
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 105
Składniki
Piersi z kurczaka rozbić cienko i ułożyć w jeden duży prostokątny płat. Bułkę namoczyć w wodzie ,odsączyć,dodać do mięsa mielonego,jajao także dodać i drobo pokrojoną cebulę,doprawić do smaku całą solą(1 łyżeczka),pieprzem i czerwoną papryką.Wyrobić na jednolitą masę.
Na piersi z kurczaka nałożyć wrastwę masy mielonej a nie niej z jednego konca położyć czerwoną paprykę pokrojoną w długie paski.Zawinąć całość w roladę. Obsypać obficie koperkiem.
Następnie całego zwijańca przekłądamy na spory kawałek foli aluminiowej i zawijamy całość w nim bardzo szczelnie.Gotowego zawijańca zostawiamy w lodóce na kilka godziń (2-3 wystarczą) i póżnije pieczemy w tej foli ok 1 godziny w temp. 220 st.
Po upieczeniu delikatnie ściągamy folię i kroimy w polastry.Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Faszerowane cukinie
Dania główne
Młoda kapusta z jabłkami,pieczarkami i śliwkami.
Dania główne
Kluski żelazne
Dania główne
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Faszerowane cukinie
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 2
Młoda kapusta z jabłkami,pieczarkami i śliwkami.
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 35