Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso ,które zaskoczy nie jedną osobę.Coś dla odmiany.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Piersi z kurczaka rozbić cienko i ułożyć w jeden duży prostokątny płat. Bułkę namoczyć w wodzie ,odsączyć,dodać do mięsa mielonego,jajao także dodać i drobo pokrojoną cebulę,doprawić do smaku całą solą(1 łyżeczka),pieprzem i czerwoną papryką.Wyrobić na jednolitą masę.
Na piersi z kurczaka nałożyć wrastwę masy mielonej a nie niej z jednego konca położyć czerwoną paprykę pokrojoną w długie paski.Zawinąć całość w roladę. Obsypać obficie koperkiem.
Następnie całego zwijańca przekłądamy na spory kawałek foli aluminiowej i zawijamy całość w nim bardzo szczelnie.Gotowego zawijańca zostawiamy w lodóce na kilka godziń (2-3 wystarczą) i póżnije pieczemy w tej foli ok 1 godziny w temp. 220 st.
Po upieczeniu delikatnie ściągamy folię i kroimy w polastry.Smacznego!