Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaniec z szynką z indyka i papryką w chlebie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Z chleba odkrój wierzch, wydrąż część miąższu. Papryki umyj, obierz, pokrój w cząstki. Cukinie w plastrach podsmaż. Wnętrze chleba smaruj musztardą, układaj czerwoną paprykę, marynowane grzybki, plastry polędwicy, ogórki, na wierzchu układaj kawałki żółtej papryki. Całość przykryj odkrojonym chlebem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 140°C. Na niższą półkę wstaw naczynie z wodą, na wyższą włóż naczynie z chlebem. Możesz chleb lekko zwilżyć z wierzchu. Piecz go przez około 40 minut. Podawaj gorący, krojąc w plastry lub na zimno z sałatką.
Czas około godziny.
Z czerstwego chleba bardzo szybko przygotujesz sycącą zupę. Pokrojony w kostkę lub pokruszony chleb podsmaż na dwóch łyżkach oleju, zalej wywarem z rosołu, dodaj masło i przyprawy, przecisnięty czosnek, gotuj 20 minut. Dodaj dwie kostki sera topionego. Zmiksuj.Źródło: Dobry Tydzień