Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijasek serowo-szpinakowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać żółtka i mąkę. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu usmażyć na patelni cztery omlety.
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w listki czosnek, przyprawić, dodać szpinak, śmietanę, odparować, schłodzić.
Każdy z omletów posmarować twarogiem utartym z solą i masą szpinakową, zrolować. Roladę pokroić w grubsze plastry. Tak przygotowane zawijaski podawać na zimno albo na ciepło pod pierzynką z żółtego sera.
<strong>: ok. 35 minut</strong>
Szpinak nabierze wyjątkowego smaku, jeśli podczas duszenia dodasz do niego łyżeczkę, dwie sera pleśniowego typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium