Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijasy z karkówki

Zawijasy z karkówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 3742

Dodano:

Odsłon: 1769

Zawijasy z karkówki z ogórkiem kiszonym, boczkiem, chlebem i cebulą podane z ziemniakami i surówką.

Składniki

  • kotlety z karkówki 6 szt
  • ogórki kiszone 3 szt
  • boczek 15 dag
  • chleb 3 kromki
  • cebula 2 szt
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • musztarda łagodna 6 łyżeczek
  • tłuszcz do smażenia
  • bulion 1 szklanka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy, od wewnętrznej strony musztardą i układamy pokrojone w paski ogórki, boczek, chleb, cebulę oraz dodajemy po łyżeczce posiekanej natki pietruszki. Kotlety zwijamy, spinamy szpilkami do mięsa i opiekamy na tłuszczu na złoty kolor. Następnie mięso przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.
    Mięso podajemy z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń