Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijasy z Sudowy

Zawijasy z Sudowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48553

Dodano:

Odsłon: 26263

O :) Kuchnia litewska

Składniki

  • 800 g karkówki
  • jajko
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz
  • liście laurowe
  • Farsz:
  • 2 marchewki
  • 150 g szynki
  • 2 cebule
  • masło
  • SOS:
  • 250 ml białego wina
  • 250 ml śmietany
  • 3 łyżki masła
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroiłem ,rozbiłem ,oprószyłem solą i pieprzem.
    Farsz:
    Marchewki posiekałem z szynką i cebulą ,usmażyłem na maśle. Na mięso wyłożyłem farsz ,zwinąłem i spiąłem klipsami do zrazów (można użyć wykałaczek).
    Panierowałem w jajku i tartej bułce. Smażyłem na maśle.
    Do tłuszczu ze smażenia wlałem wino i śmietanę. Gotowałem do zgęstnienia. Doprawiłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 05 kwietnia 2014 Wykwintne to na pewno:-))) Pewne jest też to że takie zawijasy z karkówki nie są suche. Fajny przepis:-)) Miłego weekendu Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń