Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawinięty pan łosoś

Zawinięty pan łosoś

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 1070

Łosoś w połączeniu z szynką parmeńską i ostrą musztardą daje szybkie, proste i niezwykle smaczne danie. A co najważniejsze bardzo zdrowe.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia kroimy w paski. Posypujemy solę i pieprzem, możemy to jednak pominąć, ponieważ zarówno szynka jak i musztarda są wystarczająco słone i ostre.

  2. Skrapiamy cytryną i smarujemy musztardą Dijon.
    Każdy kawałek owijamy szynką parmeńską. Idealna będzie również szynka szwarcwaldzka .

  3. Tak przygotowaną rybę wstawiamy na piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 20minut.

    Łososia możemy podawać z ćwiartkami ziemniaków i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń