Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś w połączeniu z szynką parmeńską i ostrą musztardą daje szybkie, proste i niezwykle smaczne danie. A co najważniejsze bardzo zdrowe.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 101
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1216
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 101
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1216
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Składniki
Łososia kroimy w paski. Posypujemy solę i pieprzem, możemy to jednak pominąć, ponieważ zarówno szynka jak i musztarda są wystarczająco słone i ostre.
Skrapiamy cytryną i smarujemy musztardą Dijon. Każdy kawałek owijamy szynką parmeńską. Idealna będzie również szynka szwarcwaldzka .
Tak przygotowaną rybę wstawiamy na piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 20minut. Łososia możemy podawać z ćwiartkami ziemniaków i ulubioną surówką.