Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są przepyszne, zarobione z żytniej mąki z mrożonym szpinakiem. Pychotka. Przepis ten jest na jedną porcję (wychodzi ok.9 pierogów) Polecam każdemu spróbować!
Wałek, stolnica, patelnia, miska, garnek
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255812
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2926
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255812
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2926
Składniki
Na początku robimy farsz. Na patelni wykładamy nasz szpinak, solimy go, kroimy do niego czosnek. Gdy woda odparowuje dajemy mozzarellę tak aby się rozpuściła
Następnie robimy ciasto. Do miski z mąką dolewamy stopniowo wody. Jeżeli ciasto się zbyt klei dodajemy mąki. Całe ciasto solimy i przez chwilę ugniatamy.
Gdy ciasto będzie już gotowe, wykładamy je na stolnicę i wałkujemy. Pamiętaj, żeby stolnicę praz wałek wcześniej posypać mąką!
Następnie lepimy pierożki. Z przepisu wychodzi ok. 9:)
I tak gotowe pierożki władamy do gotującej się wody.
Gotujemy ok. 4 minuty.
Gotowe! Smacznego!!!