Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są przepyszne, zarobione z żytniej mąki z mrożonym szpinakiem. Pychotka. Przepis ten jest na jedną porcję (wychodzi ok.9 pierogów) Polecam każdemu spróbować!
Wałek, stolnica, patelnia, miska, garnek
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2848
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 569
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2848
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 569
Składniki
Na początku robimy farsz. Na patelni wykładamy nasz szpinak, solimy go, kroimy do niego czosnek. Gdy woda odparowuje dajemy mozzarellę tak aby się rozpuściła
Następnie robimy ciasto. Do miski z mąką dolewamy stopniowo wody. Jeżeli ciasto się zbyt klei dodajemy mąki. Całe ciasto solimy i przez chwilę ugniatamy.
Gdy ciasto będzie już gotowe, wykładamy je na stolnicę i wałkujemy. Pamiętaj, żeby stolnicę praz wałek wcześniej posypać mąką!
Następnie lepimy pierożki. Z przepisu wychodzi ok. 9:)
I tak gotowe pierożki władamy do gotującej się wody.
Gotujemy ok. 4 minuty.
Gotowe! Smacznego!!!