Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są przepyszne, zarobione z żytniej mąki z mrożonym szpinakiem. Pychotka. Przepis ten jest na jedną porcję (wychodzi ok.9 pierogów) Polecam każdemu spróbować!
Wałek, stolnica, patelnia, miska, garnek
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24985
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6095
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 370
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24985
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6095
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 370
Składniki
Na początku robimy farsz. Na patelni wykładamy nasz szpinak, solimy go, kroimy do niego czosnek. Gdy woda odparowuje dajemy mozzarellę tak aby się rozpuściła
Następnie robimy ciasto. Do miski z mąką dolewamy stopniowo wody. Jeżeli ciasto się zbyt klei dodajemy mąki. Całe ciasto solimy i przez chwilę ugniatamy.
Gdy ciasto będzie już gotowe, wykładamy je na stolnicę i wałkujemy. Pamiętaj, żeby stolnicę praz wałek wcześniej posypać mąką!
Następnie lepimy pierożki. Z przepisu wychodzi ok. 9:)
I tak gotowe pierożki władamy do gotującej się wody.
Gotujemy ok. 4 minuty.
Gotowe! Smacznego!!!