Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są przepyszne, zarobione z żytniej mąki z mrożonym szpinakiem. Pychotka. Przepis ten jest na jedną porcję (wychodzi ok.9 pierogów) Polecam każdemu spróbować!
Wałek, stolnica, patelnia, miska, garnek
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 446
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13085
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 99
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 446
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13085
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 99
Składniki
Na początku robimy farsz. Na patelni wykładamy nasz szpinak, solimy go, kroimy do niego czosnek. Gdy woda odparowuje dajemy mozzarellę tak aby się rozpuściła
Następnie robimy ciasto. Do miski z mąką dolewamy stopniowo wody. Jeżeli ciasto się zbyt klei dodajemy mąki. Całe ciasto solimy i przez chwilę ugniatamy.
Gdy ciasto będzie już gotowe, wykładamy je na stolnicę i wałkujemy. Pamiętaj, żeby stolnicę praz wałek wcześniej posypać mąką!
Następnie lepimy pierożki. Z przepisu wychodzi ok. 9:)
I tak gotowe pierożki władamy do gotującej się wody.
Gotujemy ok. 4 minuty.
Gotowe! Smacznego!!!