Do góry

Dania główne Przepis na:

Zębacz

Zębacz

Autor:

Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18195

Dodano:

Odsłon: 931

Ta ryba już dostępna w Polsce.

Składniki

  • 4 steki z ryby zębacz
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • zielona pietruszka
  • tymianek suszony
  • sól
  • pieprz biały
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zębacz

Przygotowanie

  1. Rozmrożone steki oprószyłem solą, pieprzem i tymiankiem, skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na godzinę. Następnie położyłem każdy kawałek ryby na kawałku folii aluminiowej, na rybę pietruszkę i kawałki pokrojonego czosnku. Zawinąłem steki w folię i wstawiłem do piekarnika. Piełem ok. 30 min w temperaturze 200 st. C, po 15 min od wstawienia do piekarnika rozchyliłem folię, by ryba trochę się zrumieniła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń