Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka po amerykańsku,,serdecznie polecam. Mięso rozpływa się w ustach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20856
Składniki
Paski żeberek posmarować z dwóch stron musztardą.
Wszystkie suche przyprawy wymieszać i posypać nimi żeberka z dwóch stron. Naczynie żaroodporne przykryć i odstawić żeberka w lodówce na całą noc. Na drugi dzień włączyć piekarnik do 160st.i piec żeberka pod przykryciem około 3,5godz.Obracając je co jakiś czas.
Zrobiś sos- 100ml whisky wymieszać z sosem BBQ 120ml ,dodać miód 2 łyżeczki łyżkę sosu chili tao-tao. Posmarować sosem żeberka najpierw z jednej strony i dać do nagrzanego piekarnika naokoło 10min. Wyjąc posmarować z drugiej stronyi również dać do piekarnika na 10min.Już nie przykrywamy. Kiedy żeberka są gotowe poporcjować.
Smacznego życzę!