Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka po amerykańsku,,serdecznie polecam. Mięso rozpływa się w ustach.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1108
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4249
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1108
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4249
Składniki
Paski żeberek posmarować z dwóch stron musztardą.
Wszystkie suche przyprawy wymieszać i posypać nimi żeberka z dwóch stron. Naczynie żaroodporne przykryć i odstawić żeberka w lodówce na całą noc. Na drugi dzień włączyć piekarnik do 160st.i piec żeberka pod przykryciem około 3,5godz.Obracając je co jakiś czas.
Zrobiś sos- 100ml whisky wymieszać z sosem BBQ 120ml ,dodać miód 2 łyżeczki łyżkę sosu chili tao-tao. Posmarować sosem żeberka najpierw z jednej strony i dać do nagrzanego piekarnika naokoło 10min. Wyjąc posmarować z drugiej stronyi również dać do piekarnika na 10min.Już nie przykrywamy. Kiedy żeberka są gotowe poporcjować.
Smacznego życzę!