Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku duszone żeberka w kapuście kiszonej. Doskonała propozycja na sycący, rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Po dokładni będą ustawiały się kolejki. Przepis jest dosyć prosty, a sam proces przygotowania nie powinien Wam zająć więcej niż pół godziny. Do tego trzeba oczywiście doliczyć czas pieczenia lub duszenia mięsa w garnku. Danie możecie serwować z ziemniakami z wody lub solo.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Żeberka pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z nich oprósz solą i pieprzem. Na suchej patelni ułóż żeberka i obsmaż z każdej strony po 2-3 minuty. Następnie ściągnij je z patelni odstaw na bok.
Na wytopionym tłuszczu z żeberek obsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Jabłka umyj, zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
W misce wymieszaj kapustę kiszoną ze startymi jabłkami, podsmażoną cebulą, przyprawami oraz miodem.
Kapustę kiszoną z przyprawami przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górę wyłóż obsmażone żeberka. Całość zalej wytrawnym winem.
Żeberka w kapuście przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 2 godziny, do momentu, aż mięso będzie odchodzić delikatnie od kości.