Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podpatrzony u cioci, żeberka bardzo smaczne, pożywne i szybkie w wykonaniu. Obcjonalnie można dodawać: śliwki surowe, pomarańcze, grzybki suszone i różne inne dodatki, które lubimy.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Doprawiamy przyprawami i obsmażamy na złoty kolor.
Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, grzybki i dalej zarumieniamy. Gdy cebula zmięknie, podlewamy wszystko piwem, przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień, dusimy do miękkości i zredukowania się płynu.