Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze przepisy okazują się najlepsze. Wcale nie trzeba wielu dodatków, żeby przygotować pyszne żeberka.
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 60
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1138
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 60
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1138
Składniki
Mięso z każdej strony posyp solą i pieprzem. Natrzyj majerankiem. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka a czosnek w plasterki. Dolej wody (4-5 szklanek). Duś pod przykryciem aż mięso stanie się miękkie. Wyciągnij mięso. Wywar zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dolej sok wyciśnięty z cytryny. Włóż mięso i jeszcze chwilę poduś. Podawaj na ciepło.