Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze przepisy okazują się najlepsze. Wcale nie trzeba wielu dodatków, żeby przygotować pyszne żeberka.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Mięso z każdej strony posyp solą i pieprzem. Natrzyj majerankiem. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka a czosnek w plasterki. Dolej wody (4-5 szklanek). Duś pod przykryciem aż mięso stanie się miękkie. Wyciągnij mięso. Wywar zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dolej sok wyciśnięty z cytryny. Włóż mięso i jeszcze chwilę poduś. Podawaj na ciepło.