Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3767

Dodano:

Odsłon: 2083

Najprostsze przepisy okazują się najlepsze. Wcale nie trzeba wielu dodatków, żeby przygotować pyszne żeberka.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żeberka duszone z cebulą

Przygotowanie

  1. Mięso z każdej strony posyp solą i pieprzem. Natrzyj majerankiem. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka a czosnek w plasterki. Dolej wody (4-5 szklanek). Duś pod przykryciem aż mięso stanie się miękkie. Wyciągnij mięso. Wywar zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dolej sok wyciśnięty z cytryny. Włóż mięso i jeszcze chwilę poduś. Podawaj na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń