Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny domowy obiad
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 779
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4493
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 779
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4493
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Składniki
Żeberka opłucz i osusz ręcznikiem papierowym, posyp solą, pieprzem, papryką i przyprawą, odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż żeberka z każdej strony, dodaj pokrojone cebule i czosnek, chwilę podsmaż i przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj liścia, ziele i pieprz w ziarnkach i duś pod przykryciem około godziny.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do żeberek, zagotuj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.Żeberka podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.