Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny domowy obiad
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2891
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2891
Składniki
Żeberka opłucz i osusz ręcznikiem papierowym, posyp solą, pieprzem, papryką i przyprawą, odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż żeberka z każdej strony, dodaj pokrojone cebule i czosnek, chwilę podsmaż i przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj liścia, ziele i pieprz w ziarnkach i duś pod przykryciem około godziny.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do żeberek, zagotuj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.Żeberka podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.