Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich propozycji podana na ostro. Panom w mojej rodzinie bardzo smakują tak przyrządzone żeberka.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5486
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29833
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 244
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19525
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1092
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5486
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29833
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 244
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19525
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1092
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami.Przełożyć do głębokiej miski. Sos barbecue wymieszać z winem. Żeberka zalać sosem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie zrumienić na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z sosem. Dodać 2 łyżki smalcu. Na wierzchu ułożyć pokrojone w grube słupki warzywa, dodać przyprawy i piec pod przykryciem przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni. Można podlać wodą lub bulionem. Miękkie żeberka delikatnie wyjąć wraz z listkami laurowymi, zielem i rozmarynem. Sos razem z warzywami zmiksować. Podałam z ziemniakami i mizerią.