Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich propozycji podana na ostro. Panom w mojej rodzinie bardzo smakują tak przyrządzone żeberka.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 231
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 90
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3888
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 231
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 90
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3888
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami.Przełożyć do głębokiej miski. Sos barbecue wymieszać z winem. Żeberka zalać sosem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie zrumienić na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z sosem. Dodać 2 łyżki smalcu. Na wierzchu ułożyć pokrojone w grube słupki warzywa, dodać przyprawy i piec pod przykryciem przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni. Można podlać wodą lub bulionem. Miękkie żeberka delikatnie wyjąć wraz z listkami laurowymi, zielem i rozmarynem. Sos razem z warzywami zmiksować. Podałam z ziemniakami i mizerią.