Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich propozycji podana na ostro. Panom w mojej rodzinie bardzo smakują tak przyrządzone żeberka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1969
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5826
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5827
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1969
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5826
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5827
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami.Przełożyć do głębokiej miski. Sos barbecue wymieszać z winem. Żeberka zalać sosem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie zrumienić na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z sosem. Dodać 2 łyżki smalcu. Na wierzchu ułożyć pokrojone w grube słupki warzywa, dodać przyprawy i piec pod przykryciem przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni. Można podlać wodą lub bulionem. Miękkie żeberka delikatnie wyjąć wraz z listkami laurowymi, zielem i rozmarynem. Sos razem z warzywami zmiksować. Podałam z ziemniakami i mizerią.