Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich propozycji podana na ostro. Panom w mojej rodzinie bardzo smakują tak przyrządzone żeberka.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 498
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25525
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 498
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25525
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami.Przełożyć do głębokiej miski. Sos barbecue wymieszać z winem. Żeberka zalać sosem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie zrumienić na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z sosem. Dodać 2 łyżki smalcu. Na wierzchu ułożyć pokrojone w grube słupki warzywa, dodać przyprawy i piec pod przykryciem przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni. Można podlać wodą lub bulionem. Miękkie żeberka delikatnie wyjąć wraz z listkami laurowymi, zielem i rozmarynem. Sos razem z warzywami zmiksować. Podałam z ziemniakami i mizerią.