Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich propozycji podana na ostro. Panom w mojej rodzinie bardzo smakują tak przyrządzone żeberka.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4916
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36146
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1359
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4916
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36146
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1359
        
        
                Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami.Przełożyć do głębokiej miski. Sos barbecue wymieszać z winem. Żeberka zalać sosem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie zrumienić na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z sosem. Dodać 2 łyżki smalcu. Na wierzchu ułożyć pokrojone w grube słupki warzywa, dodać przyprawy i piec pod przykryciem przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni. Można podlać wodą lub bulionem. Miękkie żeberka delikatnie wyjąć wraz z listkami laurowymi, zielem i rozmarynem. Sos razem z warzywami zmiksować. Podałam z ziemniakami i mizerią.