Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka na słodko

Żeberka na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51807

Dodano:

Odsłon: 900

Połączenie mięsa ze słodkimi dodatkami posmakuje niejednemu.

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 50 ml sosu tamari
  • 2 łyżki miodu miętowego
  • 1 jabłko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żeberka na słodko

Przygotowanie

  1. Mięso dzielimy na kawałki, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do rękawa pieczeniowego. Dodajemy miód, sos, pokrojone w kostkę jabłko, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

    Rękaw zamykamy, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, odkładamy na noc do lodówki.

    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Wkładamy rękaw z żeberkami i pieczemy 35 min. Po tym czasie rękaw rozcinamy, włączamy termoobieg i zapiekamy jeszcze 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń