Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupiące mięso z żeberek, znikło z talerza w mgnieniu oka, chociaż podawałam bardzo gorące, nie mal prosto z patelni z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i sałatki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1171
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4827
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1473
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1171
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4827
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1473
Składniki
Do dużego naczynia wrzucamy całe żeberka, zalewamy wodą, dodajemy w całości selera, pora, obraną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy, sól.
Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i na średnim ogniu, gotujemy w odkrytym naczyniu do czasu, aż mięso będzie miękkie. Miękkie żeberka wyjmujemy łyżka cedzakową na deskę, usuwamy wszystkie chrząstki i kostki oraz kroimy mięso na grube plastry, a następnie odstawiamy do przestygnięcia.
Każdą część mięsa lekko oprószamy solą, panierujemy w mące.
W jajku z dodatkiem pieprzu.
I na końcu w tartej bułce.
Smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Podajemy bardzo gorące. Smacznego !!!