Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupiące mięso z żeberek, znikło z talerza w mgnieniu oka, chociaż podawałam bardzo gorące, nie mal prosto z patelni z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i sałatki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1220
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4317
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1220
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4317
Składniki
Do dużego naczynia wrzucamy całe żeberka, zalewamy wodą, dodajemy w całości selera, pora, obraną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy, sól.
Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i na średnim ogniu, gotujemy w odkrytym naczyniu do czasu, aż mięso będzie miękkie. Miękkie żeberka wyjmujemy łyżka cedzakową na deskę, usuwamy wszystkie chrząstki i kostki oraz kroimy mięso na grube plastry, a następnie odstawiamy do przestygnięcia.
Każdą część mięsa lekko oprószamy solą, panierujemy w mące.
W jajku z dodatkiem pieprzu.
I na końcu w tartej bułce.
Smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Podajemy bardzo gorące. Smacznego !!!