Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka panierowane

Żeberka panierowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 330 Ocena: 4364

Dodano:

Odsłon: 3557

gościom bardzo smakowały żeberka w takim wydaniu, trzeba tylko kupić naprawdę chude mięso

Składniki

  • żeberka wieprzowe 1 kg
  • marchew 1 szt
  • por kawałek
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • sól, pieprz, sos sojowy, jarzynka
  • bułka tarta
  • jajka 3 szt
  • smalec
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. żeberka umyć, wyciąć tłuszcz, pokroić na porcję, doprawić solą, sosem sojowym, odstawić na noc do lodówki,
    2. zagotować w garnku wodę, włożyć mięso, dodać warzywa, gotować na małym ogniu do miękkości mięsa, w razie konieczności doprawić jarzynka, miękkie mięso wyjąć, wystudzić,
    3. jajka roztrzepać, dodać sól lub jarzynkę i pieprz, mięso panierować i jajkach, następnie w bułce tartej, smażyć na rumiano na smalcu,




    smacznego


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń