Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie jednogarnkowe, które pachnie tradycją. Postanowiliśmy odświeżyć i wykorzystać to, co mamy pod ręką. W zasadzie kilka chwil przygotowania, troszkę cierpliwości podczas pieczenia i obiad gotowy. Smak tej potrawy wydobył Sos Madziarów od Folwark, który gorąco polecamy. Lekko ostry smak idealnie komponuje się ze wszystkimi składnikami.
Grzyby gotujemy do miękkości (około 30 min), studzimy i kroimy w paski.
Ziemniaki obieramy, kroimy na duże kawałki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku, odcedzamy.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na paski, lekko oprószamy solą.
Do miski przekładamy grzyby, ziemniaki, marchew, groszek, mięso, kapustę kiszoną, sos madziarów, wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do brytfanny, podlewamy bulionem.
W pierwszej fazie zapiekamy pod przykryciem, w temperaturze 180°C przez 35 min, następnie bez przykrycia, w tej samej temperaturze, przez 20 min, oraz 10 min dodatkowo z termoobiegiem.
Żeberka świetnie komponują się z kiszoną kapustą.
Odsłon: 5025
Prosty przepis dla robiących pierwszy raz. Wyśmienity obiad dla całej rodziny...
Odsłon: 27447
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 295
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 236
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 295
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 236
Składniki
Grzyby gotujemy do miękkości (około 30 min), studzimy i kroimy w paski. Ziemniaki obieramy, kroimy na duże kawałki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku, odcedzamy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na paski, lekko oprószamy solą. Do miski przekładamy grzyby, ziemniaki, marchew, groszek, mięso, kapustę kiszoną, sos madziarów, wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do brytfanny, podlewamy bulionem. W pierwszej fazie zapiekamy pod przykryciem, w temperaturze 180°C przez 35 min, następnie bez przykrycia, w tej samej temperaturze, przez 20 min, oraz 10 min dodatkowo z termoobiegiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 36
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 274