Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie jednogarnkowe, które pachnie tradycją. Postanowiliśmy odświeżyć i wykorzystać to, co mamy pod ręką. W zasadzie kilka chwil przygotowania, troszkę cierpliwości podczas pieczenia i obiad gotowy. Smak tej potrawy wydobył Sos Madziarów od Folwark, który gorąco polecamy. Lekko ostry smak idealnie komponuje się ze wszystkimi składnikami.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2153
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11499
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 128
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2153
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11499
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 128
Składniki
Grzyby gotujemy do miękkości (około 30 min), studzimy i kroimy w paski. Ziemniaki obieramy, kroimy na duże kawałki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku, odcedzamy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na paski, lekko oprószamy solą. Do miski przekładamy grzyby, ziemniaki, marchew, groszek, mięso, kapustę kiszoną, sos madziarów, wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do brytfanny, podlewamy bulionem. W pierwszej fazie zapiekamy pod przykryciem, w temperaturze 180°C przez 35 min, następnie bez przykrycia, w tej samej temperaturze, przez 20 min, oraz 10 min dodatkowo z termoobiegiem.