Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka pieczone w słodko ostrej marynacie

Żeberka pieczone w słodko ostrej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50052

Dodano:

Odsłon: 393

Jak zobaczyliśmy je, to od razu wiedzieliśmy czego chcemy na obiad. Obgryzania z kości <3 Pycha!, więc łapcie przepis i szykujcie.

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka pokruszonych liści laurowych
  • łyżek ketchupu
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki wody
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żeberka pieczone w słodko ostrej marynacie

Przygotowanie

  1. Żeberka dzielimy po dwie kości. Sól, pieprz, mieloną gorczycę, miód, paprykę, cynamon, pokruszone liście laurowe, ketchup, musztardę, posiekaną cebulę, ocet, wodę, zagotowujemy, studzimy.
    Do miski przekładamy mięso, zalewamy przygotowaną marynatą. Dokładnie łączymy ze sobą.
    Całość pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez 40 minut, co jakiś czas polewając marynatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń