Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne danie, pożywne i syte :)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 156
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1937
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 497
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15731
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 156
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1937
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 497
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15731
Składniki
Cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek i poszatkuj kapustę. Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzej oliwę, obtocz żeberka w mące i usmaż na dużym ogniu na rumiano. W naczyniu do zapiekania układaj warstwami żeberka, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i kapustę, tak aby stanowiła ona ostatnią warstwę.
Podlej całość litrem przegotowanej wody, przykryj pokrywką i wstaw na 90 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. W razie potrzeby podlewaj potrawę wodą, by się nie przypaliła.