Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne danie, pożywne i syte :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10775
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10775
Składniki
Cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek i poszatkuj kapustę. Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzej oliwę, obtocz żeberka w mące i usmaż na dużym ogniu na rumiano. W naczyniu do zapiekania układaj warstwami żeberka, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i kapustę, tak aby stanowiła ona ostatnią warstwę.
Podlej całość litrem przegotowanej wody, przykryj pokrywką i wstaw na 90 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. W razie potrzeby podlewaj potrawę wodą, by się nie przypaliła.