Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne danie, pożywne i syte :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115410
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1337
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115410
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1337
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Składniki
Cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek i poszatkuj kapustę. Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzej oliwę, obtocz żeberka w mące i usmaż na dużym ogniu na rumiano. W naczyniu do zapiekania układaj warstwami żeberka, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i kapustę, tak aby stanowiła ona ostatnią warstwę.
Podlej całość litrem przegotowanej wody, przykryj pokrywką i wstaw na 90 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. W razie potrzeby podlewaj potrawę wodą, by się nie przypaliła.