Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne danie, pożywne i syte :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2994
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 797
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2994
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 797
Składniki
Cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek i poszatkuj kapustę. Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzej oliwę, obtocz żeberka w mące i usmaż na dużym ogniu na rumiano. W naczyniu do zapiekania układaj warstwami żeberka, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i kapustę, tak aby stanowiła ona ostatnią warstwę.
Podlej całość litrem przegotowanej wody, przykryj pokrywką i wstaw na 90 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. W razie potrzeby podlewaj potrawę wodą, by się nie przypaliła.