Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka po tajsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 69
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 69
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Umyte żeberka podziel na porcje, włóż do dużego garnka i zalej zimną wodą.
Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczkę soli i gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Ostudź.
W misce połącz sos sojowy z ketchupem, miodem i musztardą. Dolej olej, sok z cytryny i pomarańczy. Całość wymieszaj z pieprzem, chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ugotowane żeberka natrzyj marynatą. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia upiecz mięso na rozgrzanym grillu. Podawaj z grzankami i piwem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV