Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka po tajsku"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
Umyte żeberka podziel na porcje, włóż do dużego garnka i zalej zimną wodą.
Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczkę soli i gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Ostudź.
W misce połącz sos sojowy z ketchupem, miodem i musztardą. Dolej olej, sok z cytryny i pomarańczy. Całość wymieszaj z pieprzem, chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ugotowane żeberka natrzyj marynatą. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia upiecz mięso na rozgrzanym grillu. Podawaj z grzankami i piwem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV