Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, soczyste żeberka polane sosem i podane z buraczkami na gorąco , to ulubione danie mojej rodzinki
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1030
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1030
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Składniki
Żeberka kroimy na porcje i wkładamy na rozgrzany olej.Smażymy z obu stron na bardzo brązowy kolor
Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebule,chwile smażymy/wszystkie produkty na patelni muszą sie bardzo mocno przyrumienić/. Dodajemy liść laurowy, ziele i vegete.
Następnie zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką mięsną tak żeby mięso było przykryte. Dusimy żeberka , aż do miękkości.
Rozrobioną mąkę wlewamy do powstałego ze smażenia sosu i energicznie mieszamy, oczywiście cały czas gotując /żeby było łatwiej rozprowadzić mąkę wyjmuję żeberka z patelni/. Sos powinien być nieco gęsty.
Doprawiamy pieprzem i maggi. Tak przyrządzone żeberka podaje z ziemniakami i buraczkami na go rąco. SMACZNEGO!