Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, soczyste żeberka polane sosem i podane z buraczkami na gorąco , to ulubione danie mojej rodzinki
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35999
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35999
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
        
        
                Składniki
Żeberka kroimy na porcje i wkładamy na rozgrzany olej.Smażymy z obu stron na bardzo brązowy kolor
Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebule,chwile smażymy/wszystkie produkty na patelni muszą sie bardzo mocno przyrumienić/. Dodajemy liść laurowy, ziele i vegete.
Następnie zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką mięsną tak żeby mięso było przykryte. Dusimy żeberka , aż do miękkości.
Rozrobioną mąkę wlewamy do powstałego ze smażenia sosu i energicznie mieszamy, oczywiście cały czas gotując /żeby było łatwiej rozprowadzić mąkę wyjmuję żeberka z patelni/. Sos powinien być nieco gęsty.
Doprawiamy pieprzem i maggi. Tak przyrządzone żeberka podaje z ziemniakami i buraczkami na go rąco. SMACZNEGO!