Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w kapuście"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 263
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4568
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 263
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4568
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
95 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 3,10 zł • Przepis na 4-5 porcji.
Danie jest kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie na to pozwolić, bo pycha! Martyna Kuźma z Węgrowa
Żeberka myję, osuszam, kroję w kawałki (między kośćmi). marynaty łączę i dokładnie smaruję nią każdy kawałek mięsa.
Na patelni rozgrzewam smalec. Obsmażam na nim mięso z obu stron na rumiano. Obrane cebule i umyte papryki kroję w kostkę, kapustę cienko szatkuję.
W garnku rozgrzewam masło. Szklę na nim cebule, dodaję papryki. Gdy się podsmażą, wrzucam kapustę. Mieszam co jakiś czas, podsmażam, aż liście zmiękną.
Zalewam warzywa bulionem, wkładam żeberka. Duszę godzinę. Doprawiam solą i pieprzem według smaku.Źródło: Kobieta i życie