Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł.
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 140
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 91
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 140
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 91
Składniki
1. Grzyby suszone zalewam gorącą wodą i odstawiam na godzinę. 2. Żeberka myję, kroję w paski, doprawiam solą, pomysłem na żeberka z cebula i natką pietruszki. Mięso przekładam do woreczka od pieczenia, układam na blaszce i piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C.
3. Kapustę kiszoną przelewam wodą, przekładam do garnka, dodaję wcześniej namoczone grzyby wraz z woda z moczenia, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, powidła i gotuję około 30 minut.
4. Kapustę po ugotowaniu układam w naczyniu razem z upieczonymi żeberkami. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.