Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekielnie dobre żeberka w kapuście, niebanalne połączenie warzyw i przypraw sprawi, iż tak przygotowane żeberka zachwycą nas smakiem i staną się wytwornym daniem.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9364
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4905
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 648
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9364
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4905
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 648
Składniki
1. Żeberka myję, osuszam, kroję w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor, następnie podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję obraną i startą na tarce marchew. 3. Kapustę przelewam zimną wodą, odciskam sok i kroję drobno, następnie przekładam do warzyw na patelnie. 4. Warzywa podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, majeranek, paprykę słodką, pieprz, kminek, ziele angielskie, listki laurowe i gotuję. 5. Przed podaniem mięso łączę z kapustą. 6. Gotowe. 7. Smacznego.