Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekielnie dobre żeberka w kapuście, niebanalne połączenie warzyw i przypraw sprawi, iż tak przygotowane żeberka zachwycą nas smakiem i staną się wytwornym daniem.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 954
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23123
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2198
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 954
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23123
Składniki
1. Żeberka myję, osuszam, kroję w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor, następnie podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję obraną i startą na tarce marchew. 3. Kapustę przelewam zimną wodą, odciskam sok i kroję drobno, następnie przekładam do warzyw na patelnie. 4. Warzywa podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, majeranek, paprykę słodką, pieprz, kminek, ziele angielskie, listki laurowe i gotuję. 5. Przed podaniem mięso łączę z kapustą. 6. Gotowe. 7. Smacznego.